Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALKOTÒHÀZ új

 

Fülöpszállás

 Egy falusi turizmus projekt:

 Motto:  Együtt karöltve

 

Kiskörös járásában, a Kiskunsági Nemzeti Park közvetlen közelében, minden jelentös infrastruktuális adottsággal jól ellátva, - egy rendezett szép falu megjelenésében,  s a j n o s  teljességben  hiányzik a       turisztikai elszállásolás lehetösége.

 Ezen tényezöre különösen jelentös fényét vetítette egy müvészeti alkotóház elkészülése, melynek müködés keretében a kortárs müvészek csoportos,  - napokra szóló és megfelelö elszállásolására lenne                        h a m a r o s a n szükség.

 

 

Alakulóban van egy helybeli csoportban együttmüködésre kész személyek csapata, akik a meglévö és készen felújított alkotóház tulajdonára, valamint egy a közvetlen közelben meglévö építkezési telek s az ott engedélyezett épület építésével, - illetve egy ott létezö s még nem felújított volt pósta épület lehetöségére alapozva, a falusi turizmus lehetöségét szeretnék a kortárs müvészet projektjeivel összhangban, -    a falusi elszállásolás lehetöségével kiegészítve, - tehát a hazai és külföldi müvészek számára mint falusi turizmus az ottlétet lehetövé tenni.

 

 

A fennt említett telkek, illetve az elkészült alkotóház közvetlen a falu központjában, s egymástól csak 50 méterre helyzkednek el..

 

 

Fülöpszállás központja magában is jelzi, hogy egy feltörekvö, rendezett, s így       a magában nyugvó falusi közeg készen áll arra, hogy kortárs müvészeknek

azon alapvetö napok élményét nyujthassa, melyekre alkalom - adtán a külföldi müvészek is bizonyára szívesen emlékez - nének majd vissza.

 

 

Maga az alkotóház és a vidéki turizmus projektbe integrálható ingatlan körülbelül 200 méterre vannak a polgármester épülete, valamint a park   és szökökút építményeitöl.

 

 

Hangulatos beszélgetésekre váró helyszinek egészítik ki a tervezetteket.

 

 

 Magán Fülöpszállás községe területén átfolyik a Dunavölgy - Föcsatorna, valamint a Kígyós öntözö csatornája. Igy Közép - Európában egyedülálló gazdag madárvilág részét alkotják a Kiskunság-i Nemzeti Parkhoz  tartozó szikes tavak: a „ Kelemen-szék “ és a „ Fehér-szék “ valamint      az úgynevezett   „ Kós-tök “ kigyósi holt ága, mely különösen kedvelt a horgászok és pihenésre vágyók részéröl.                      

 

 

Az alkotóház épülete, egy dupla telken, -  a központi piac mellett helyezkedve, hosszas és alapos feújítás révén került mint a község egyik régi épület azon szintre, hogy jövöbena község jellegzetes épületévé válhat.

 

Igy az Alkotóház épülete magával az új és tervezett arculatával, -  valamint odafigyeléssel és sok apró elgondolás megvalósításával épített kertjével    biztosan kedvelt helyszine lesz azon alkotó csoportoknak, melyek országunk minden pontjáról érkezve, illetve a külföldi kortárs müvészek részére is, a modern képalkotás új lehetöségeire, - és azok gyakorlatára nyújt több napos kurzusok keretében lehetöséget.

 

Az alkotóház vályogház jellegét örizve, óvatos de egyben részletes felújításával sikerült egy hangulatos falusi épületkomplexust megvalósítani.

A Projekt neve ART-SZEKÈR  lett .... lehet rá fel és le szállni !